Design baseret læring

Børn lærer bedst når de er aktive, eksperimenterende og reflekterende. Nedenfor er et eksempel på hvordan et struktureret undervisningsforløb kan se ud - hvor principperne bag design baseret læring er indeholdt.

1. Se inspirationsfilm
Filmen skal give anledning til diskussion i klassen og der kan stilles spørgsmål som:

  • Hvilke rummissioner kender du til?
  • Har der været mennesker på månen?
  • Hvordan ser en rumstation ud?
  • Hvordan kommer man i rummet?

2. Byg din model
Når du har sporret dig ind på problemstillingen, er det tid til at arbejde med løsninger. Det gøres ved at designe en fysisk model med LEGO klodser.

De modeller du designer, skal bygges ud fra de klodser vi har i vores "klods-katalog". Det er klodser, som vi altid kan få hjem i den nødvendige mængde. Til gengæld bestemmer du selv, hvor mange kloder du vil bruge til din model. 

Du finder klodskataloget her.

3. 3D modellering
Når du har designet din model med “rigtige” LEGO klodser skal du grundigt teste modellen for stabilitet og funktionalitet. Når du er tilfreds, skal du replikere modellen i 3D programmet LEGO DIGITAL Designer. Programmet er meget brugervenligt, men det kan anbefales at se nogle tutorials på Youtube. Når du er færdig med modellen, gemmer du den som en LDD fil. 

Du finder LEGO Digital Designer her.

4. Byggevejledning
Dette punkt er det mest besværlige, men måske også det vigtigste. For at andre kan bygge din model, skal du lave en detaljeret byggevejledning. Der findes et program der hedder Blueprint hvor du kan åbne din LEGO Digital Designer fil og derefter lave en byggevejledning. Når du har lavet din byggevejledning, skal du prøve at skille din model ad og forsøge at samle den ud fra din byggevejledning. Det kan godt tage lidt tid at få lavet den perfekte byggevejledning 

Du finder Blueprint her.

5. Stop motion
Det er en god idé at lave en stop-motion animation af din model. På en meget visuel og sjov måde får du præsenteret modellen og får vist den fra alle vinkler. Du kan også lægge musik eller speak på for at fortælle historien om din model. Du kan bruge det gratis program MonkeyJam til opgaven.

Du finder MonkeyJam her.

6. Upload
Når du er helt færdig med at designe din model fysisk og i 3D, samt produceret byggevejledning og animationsfilm, er du klar til at uploade det hele til Brickbacker. Du udfylder blot formularen til høje og så opsætter vi din model på vores hjemmeside indenfor 3 dage.

""
1
NavnSkriv dit fulde navn
Beskrivelse af modelFortæl kort om din model. Hvad er jeres historie og hvorfor skal man købe din model?
0 /
LEGO Digital designerVi udregner prisen på baggrund af din LDD model. Hvis du bruger mange klodser bliver din model dyr - og omvendt.
Upload LDD fil
Blueprintbyggevejledning
Upload byggevejledning
Jeg har kun anvendt klodser fra klods-kataloget
Previous
Next

7. Sælg din model
Din model kan købes på vores hjemmeside i 30 dage og der skal minimum sælges 20 modeller før vi sætter den i produktion. Det er derfor vigtigt at du laver markedsføring for din model. Måske fortæller om du om den på Facebook eller poster billeder på Instagram for at skabe opmærksomhed.

Når tiden er gået, pakker vi LEGO klodser og byggevejledning i en flot æske, som vi sender til kunderne.