Design baseret læring

Børn lærer bedst når de er aktive, eksperimenterende og reflekterende. Nedenfor er et eksempel på hvordan et struktureret undervisningsforløb kan se ud - hvor principperne bag design baseret læring er indeholdt.

1. Se inspirationsfilm
Filmen skal give anledning til diskussion i klassen og der kan stilles spørgsmål som:

  • Hvordan kan fremtidens koncerter se ud?
  • Hvilke koncertarenaer kender du?
  • Hvilke problemer er der ved at samle mange mennesker på samme sted?
  • Hvordan planlægger man en koncert?

2. Byg din model
Når du har sporret dig ind på problemstillingen, er det tid til at arbejde med løsninger. Det gøres ved at designe en fysisk model med LEGO klodser.

I videoerne kan du se et eksempel på hvordan du designer en simpel fisk ud fra principperne:

  • Byg hurtigt en masse små modeller.
  • Få feedback og justér din model.
  • Byg simpelt med få klodser.

De modeller du designer, skal bygges ud fra de klodser vi har i vores "klods-katalog". Det er klodser, som vi altid kan få hjem i den nødvendige mængde. Til gengæld bestemmer du selv, hvor mange kloder du vil bruge til din model. 

Du finder klodskataloget her.

3. 3D modellering
Når du har designet din model med “rigtige” LEGO klodser skal du grundigt teste modellen for stabilitet og funktionalitet. Når du er tilfreds, skal du replikere modellen i 3D programmet Studio 2.0. Husk løbende at gemme din model.

I videoerne kan du se hvordan du downloader og anvender programmet.

Du finder Studio 2.0 her.

4. Byggevejledning
For at andre kan bygge din model, skal du lave en detaljeret byggevejledning. Dette kan du heldigvis gøre let i Studio 2.0.

Når du har lavet din byggevejledning, skal du prøve at skille din model ad og forsøge at samle den ud fra din byggevejledning. Det kan godt tage lidt tid at få lavet den perfekte byggevejledning 

5. Upload
Når du er helt færdig med at designe din model fysisk og i 3D, samt produceret byggevejledning, er du klar til at uploade det hele til Brickbacker. Du udfylder blot formularen, som du finder i menuen "upload model". Når vi har modtaget din model tjekker vi at alt fungerer og dernæst opsætter vi din model på vores hjemmeside indenfor 3 dage.

6. Sælg din model
Din model kan købes på vores hjemmeside i 30 dage og der skal minimum sælges 20 modeller før vi sætter den i produktion. Det er derfor vigtigt at du laver markedsføring for din model. Måske fortæller om du om den på Facebook eller poster billeder på Instagram for at skabe opmærksomhed.

Når tiden er gået, pakker vi LEGO klodser og byggevejledning i en flot æske, som vi sender til kunderne.